To my kura-kura #ChildhoodMemories

slm.
Hi, nama saya fara.Dalam gambar tu seingatnya masa 5 tahun mungkin? ehehe.Dulu  fara pernah duduk sarawak tau,ikut mak kerja.Seingat masa darjah 3.Dekat sana ada bela kura-kura.Besaq mak aih,kura-kura tu diletakkan di dalam besen yang besar.Fara suke sentuh2 kura-kura tu sebab cengkerang mike lawa sangat,macam ada corak-corak pulak and yes i really love turtle maybe selalu tengok Ninja Turtle kot? hahaha :P

Leonardo. who 90's kids still remember this ? ;)

 Sampai satu masa tu pakcik fara nak basuh besen tu sebab air dah berkeladak at the same time, kura-kura  tu hilang,tak tahulah kemana maybe dah larik (pandai kau larik ye T-T) sebab kawasan rumah tu besar and ada parit sebab kawasan rumah tu luas ;)

THAT TIME .....

Masa tu for 9 years old like me rasa macam kehilangan tu ade,yelah time tu baru ja darjah 3.Dulu selalu sangat sentuh2 kura-kura tu and dah jadi kebiasaan pulak sehari jenguk si kura2 and just the blink of an eye sahajo beliau melarikan diri , tak dapatlah nak tengok badan mike yang bercorak-corak iteew tak pun kasi makan kangkung. Gosh, i miss that my childhood moments.Tapi tak nangislah cuma i feel empty! Bebudak la katakan! Ahak :'D

Masa tu i wonder maybe one day my missing turtle will be replaced with another one kot?
"Not today but maybe one day?" heheh

**










And now i think i've got my new turtle i guess. 
hahahahha tapi kura-kura hanya pada gelaran jew. 
Tapi takpelah belasah jelah hew hew hew.

Its turtle nana ! hahahahah XD



Hew hew hew. Dik terharu tak baca N3 ni? Huhuhu penat pulun jari ni nak taip tau idok? hahahahaha sori curik gambar satu. malu lettew
Sebenarnya gelaran kura-kura tu sebab budak ni kasi kura-kura kat aku lah. Hahahah its remind me of my childhood memories lah jugak ;'D thnk you adik! Now you're my new kura2! hahaha jangan larik sudah lah yee x) hahah :P

Last, thanks for be my shoulder to cry on walaupun kejap je kenal ;) sayang kamu. hehe.


ikhlas dari 'kak' fara, bukan nenek ye! ahak! :D
Teringat kenangan masa kecik2 dulu.
Huhuhuhuhuh
Love you,dik! 




















No comments :

Post a comment

Terima kasih sebab komen :)